Читај ми!

Милановић Пленковићу: Брацо, немаш морала, иди у Украјину па се бори

Председник Хрватске Зоран Милановић је, коментаришући одбијање Сабора да потврди Владину одлуку о обуци украјинских војника у Хрватској, поручио да је сукоб у Украјини "руско-амерички рат", а премијеру Андреју Пленковићу да, ако има морала, оде у Украјину да се бори.

Зоран Милановић наводи да хрватска влада има континуитет разарања Устава.

"Прво је (министар спољних послова Гордан) Грлић Радман отишао по налогу Пленковића у Брисел, одиграо једну минијатуру где је прихватио обавезу из сржи националне безбедности и одбране без сагласности председника РХ, што је противуставно. Онда ми се није обратила Влада, то је у нашем одговору и наведено – да нам се обрате на уставан начин. Наведено је и да имам одређена размишљања, опрез и да можемо да разговарамо о томе, али то је маниром социопата Пленковић гурнуо Сабору с моралном уценом с најгрознијом реченицом: то је за мене вин-вин", рекао је Милановић.

Нагласио је да неће нападати нити критиковати оне које су гласали за тај приједлог обуке, него ће их позвати на размишљање о ономе што су направили.

"Велики комбинатор је рекао: ми вас гледамо. Стварно? И ми вас и наш поглед је бистрији. Каква је то порука? Шта то значи? Има ли неко одговор? Ко нас гледа? Удба из које је потекао? Друго, ко нас то гледа – ХДЗ? ХДЗ то уопште не занима, њих занима 'у се, на се и пода се". Гледају нас Пленковићеве газде из Брисела, најнеталентованија генерација политичара у старијој повести. Људи који апсолутно нису свесни последица оног што раде и оног што се раније догађало. За мене је процена опортунистичког националног интереса Хрватске најважнија", поручио је председник Хрватске.

"Ко нас прати, брацо? Гледамо и ми тебе, твој идеолошки пут. Ти нам стално набијаш моралне уцене. А сам немаш морала, потпуно си аморалан. Иди у Украјину па се бори", рекао је Милановић о Пленковићу.

"Украјина није савезник"

На питање да ли је Хрватска требало да остане међу пет земаља које не желе да учествују у мисији ЕУМАМ, док остале 22 земље чланице то чине, Милановић је одговорио: "Апсолутно је требала."

"Украјина није савезник. Силом је се покушава направити. Цинично јој се даје статус кандидата ЕУ. То је данашња ЕУ. Јад, нула", поручује Милановић.

"Проблем је пљачка у Хрватској, а не Украјина", рекао је хрватски председник и додао како је огроман проблем у Хрватској и инфлација, јер пада вредност новца који грађани имају у банкама и за тај новац се може знатно мање купити. 

"Тражите писмо које је (високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп) Борељ послао Грлићу Радману на један пристојни захтев. Нека вам дâ, мора вам дати, а ако вам не дâ он, даћу вам ја. Видећете како разговара ЕУ службено са пуноправном чланицом, лаже се, измишљају се резолуције", рекао је Милановић.

"Третирају нас као глуво-слепе будале"

"Третирају нас као глуво-слепе будале. Извињавам се глуво-слепима који су неки дан били код мене, они нису будале", додао је Милановић.

Подсећа да су ухапсили потпредседницу Европског парламента. "Ко ју је пратио? То је фашизам", додаје. 

"Ко је изабрао (Урсулу) фон дер Лајен?", рекао је о шефици Европске комисије и додао да су то "обичне бирократе које нико није изабрао".

"Препознајем лаж боље него неурохирург кад ЕУ крене да лаже", поручује Милановић и додаје да се он разликује од (мађарског премијера Виктора) Орбана, али да га брани јер "безбојне бирократе тероришу државе". 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво