Читај ми!

Абазовић: Спреман ми је сценарио као за Ђинђића

Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић је на контролном саслушању на Одбору за безбедност рекао да му је један страни дипломата рекао да му се спрема исти сценарио као за убијеног српског премијера Зорана Ђинђића, преноси РТЦГ.

Дритан Абазовић је навео да је идеја била да раскринкавање шверца "као највеће побједе од 30. августа задобије друге обрисе и да се криминализује Абазовић".

"Страни дипломата је рекао да ово што се спрема исти сценарио као са Ђинђићем", рекао је Абазовић и додао да су мету нацртали лидер ДПС-а и председник државе Мило Ђукановић, некадашњи министар одбране Предраг Бошковић и смењени министар одбране Рашко Коњевић. 

Црногорски премијер тврди и да је ситуација с камионом цигарета који је био нестао "била намјештаљка".

"Нисам чекао полицију и тужилаштво. Дошао сам до имена фирми. Сваки детаљ је откривен. С правом се дигла велика прашина у вези господина Милошевића, и ја сам тражио да поднесе оставку јер је одговорно лице. Начин на који сте ви смислили игру, више не пролази... Неки су од шверца створили империје. Знао сам да ће 23. октобра да се сруши кула од карата... Четири човјека су изгубила живот због шверца цигарета - Горан Жугић, Бели Распоповић, Душко Јовановић и Иво Пуканић".

Кад је ријеч о Јелени Мараш, како је додао, "циљ није био само да се иде против њих двојице (Мандића и Кнежевића) него и против мене".

Абазовић је рекао и да људи које је таргетовао у вези шверца нису једини и да их има још, у другим структурама.

"Што се тиче приче око ГП УРА - предсједник ДПС-а је у недјељу изгубио изборе, а у понедјељак отишао на Косово да прича против мене. Ако ме питате је ли један човјек из УРА имао контакт а лицем из СОЦТА (Процена претње од тешког и организованог криминала) - јесте, једном, везано за Темељни уговор. Зашто - зато што је то лице било истакнути представник комитског покрета. Уредно ми је то пренио и то нема никакве везе са шверцом цигарета", казао је Абазовић.

Додао је да на седницама Већа питање шверца годинама није помињано.

"Како неко није идентификовао проблем раније? Зато постоји политичка одбрана тога (шверца). Мислим да смо ми на крају тога. Не бисмо ово могли да радимо без партнерских служби. И они су нама захвални што смо им дали неке информације", упитао је Абазовић.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво