Читај ми!

Лице волонтерке Катерине Јонадију, огледало ужаса пожара у Грчкој

Међу многобројним фотографијама пожара у Грчкој, читавих спаљених подручја, градова у диму и туриста који се на бродовима склањају од ватре која прети да прогута и древне хеленске храмове, издваја се једно лице. Лице Катерине Јонадију, волонтерке која је раме уз раме са професионалним ватрогасцима на првој линији одбране.

Подвиг, агонија и храброст виде се на фотографијама које приказују лице Катерине Јонадију пореклом са Крита, а које су се последњих дана прошириле друштвеним мрежама једнако брзо као и пожар на Атици.

Са цревом у рукама и лицем црним од дима, Катерина уз велики напор покушава да спасе оно што се може спасити.

Волонтира већ осам година, а на томе, каже, може да захвали "принципима на којима је васпитавана". Са пожарима се борила и прошле године у Анависосу.

За грчке медије је испричала да израз на њеном лицу показује шта, у тренуцима док се боре са ватром, осећа док гледа како нетакнути део природе одједном нестаје у пожару.

"Морам да признам да нисам била уплашена ни минут, зато што сам знала да су ту моје колеге и да фантастично сарађујемо. Дала сам све од себе, зато што сам знала да они неће оставити мене и да је нећу оставити њих", рекла је је Катерине Јонадију.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво