Читај ми!

У Хрватску досад ушло скоро 170.000 избеглица

Од почетка избегличке кризе 16. септембра, у Хрватску је ушло скоро 170.000 избеглица и миграната, а тренутно је у прихватном центру у Опатовцу њих око 2.500, показују најновији подаци хрватског Министарства унутрашњих послова.

Од поноћи до 9.00, у Хрватску је ушло 2.236 избеглица и миграната, а у привременом прихватном центру у Опатовцу налазe се 2.512 особа, преноси Бета.

Избеглице се и даље организовано аутобусима и возовима превозе до мађарске границе, одакле одлазе према Аустрији и другим државама Западне Европе.

МУП Хрватске саопштио је да и даље очекује долазак избеглица и миграната с подручја Србије. Само током понедељка у Хрватску је из Србије ушло њих око 7.300.

Министар унутрашњих послова Ранко Остојић изјавио је у понедељак да се у Славонском Броду припрема зимски транзитни избеглички центар. Реч је о бившем складишту нафтне компаније "Ина", где постоји комплетна инфраструктура.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво