Ограда се гради, број миграната се не смањује

Мађарска војска почела је изградњу заштитне ограде на неколико локација дуж мађарско-српске границе. И поред тога, број миграната се не смањује. Полиција Жупаније Чонград у протекла 24 сата привела је чак 1.442 илегална мигранта, међу њима 346-торо деце.

Након пробне ограде код Морахалома, инжењеријске јединице мађарске војске рашчишћавају терен за изградњу редовне ограде код Ашотхалома. Становници тог малог пограничног места ограду очекују са олакшањем.

У међувремену, мигрантска река тече непрекидно, све већим интензитетом. Дуж путева у Мађарској мигранти упорно путују ка северу, док их полиција не приведе.

У привремени прихватни центар непосредно након граничног прелаза Хоргош, мађарска полиција свакодневно приводи између 1.000 и 1.500 миграната, овде им се узимају биометријски подаци, пружа здарвствена заштита, а након 24 сата распоређују се у сталне прихватне центре.

Према најава Виктора Орбана, председника Владе Мађарске, привремена ограда треба да умањи број илегалних прелазака границе за 90 процената. Сама најава изградње за сада је дала контраефекат - свакодневно се повећава број тражилаца азила у Мађарској.

Неколико стотина метара од званичног граничног прелаза на Бачким Виноградима у мађарском месту Ашотхалом почели су радови на изградњи редовне ограде на мађарско-српској граници. Побијени су шипови, а завршетак радова се очекује до 31. августа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво