Читај ми!

Аустрија смањује стандарде за смештај миграната?

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл Лајтнер, због непрестајућег таласа избеглица намерава да смањи стандарде за смештај азиланата, тврдећи да су један тоалет и туш довољни за 20 азиланата.

По један тоалет и туш за десет избеглица, како је сада случај, према Микл Лајтнер нису потребни и такви стандарди, сматра министарка, не могу дугорочно да се одрже, преноси Танјуг.

Микл Лајтнер истиче и да је потребно променити и стандард према којем смештај не сме бити удаљенији од километар и по од прве прехрамбене радње.

Аустријска министарка је за више аустријских новина изразила стрепњу да би најновија прогноза, према којој ће Аустрија ове године бити суочена са укупно 70.000 подносилаца молбе за добијање азила, могла бити прекорачена, а сматра да је уз ниже стандарде лакше наћи смештај који је већ месецима проблем због огромног броја подносилаца молби за азил.

Захтев за снижавање стандарда за смештај избеглица наишао је на критику опозиције и невладиних организација, које сматрају да се ради о "цинизму".

Међутим, председник Аустрије Хајнц Фишер наглашава да министарка нема лак задатак, и да има добру вољу да реши проблем.

"Не помаже се избеглицама ако се напада министарка унутрашњих послова", поручио је Фишер и истовремено критиковао покрајине које не испуњавају квоте за смештај избеглица.

Фишер је даље рекао да сматра да не треба смањивати помоћ за избеглице, чак и по цену да тиме Аустрија буде атрактивнија за азиланте од других европских земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво