Читај ми!

Забрањен проусташки скуп у Загребу

Министарство унутрашњих послова одбило је да изда дозволу Аутохтоној–Хрватској странци права за јавно окупљање на Тргу бана Јелачића у Загребу у суботу.

Забрањен је скуп који је требало да се одржи под слоганом "Присега (заклетва) домовини и присега Клубу Хрватских домољубних снага" у Загребу, јер је полиција одбила да изда дозволу под образложењем да би скуп могао да узнемири грађане и доведе до насиља, преноси портал ХРТ-а.

"Организатор оснивање, постројавање и присегу страначке војске намерава да одржи на средишњем градском тргу и делимично у најфреквентнијој улици, где се због задовољавања различитих потреба стално налази велики број грађана, а већ постоји изражена јавна осуда и противљење таквом окупљању", саопштавају су из Министарства унутрашњих послова Хрватске.

Из хрватског МУП-а наводе да "постоји утемељена вероватноћа да би одржавање и јавно окупљање изазвало узнемиреност код већег броја грађана, а с обзиром на време, број грађана и нарав окупљања, могло би се озбиљније пореметити кретање већег броја грађана али и довести до насиља и озбиљнијег ремећење јавног реда и мира".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво