Читај ми!

Велико хапшење у Румунији

У току хапшење око 100 особа у Румунији у осумњичених за банкарску превару од око 22 милиона евра.

У Румунији је почела истрага осумњичених у банкарској превари од 22 милиона евра, а на њеној мети су и запослени у банкарском систему, као и особе са високим положајем у Министарству економије.

Дирекција за истрагу организованог криминала и тероризма води истрагу против стотинак осумњичених за банкарску превару и прање новца у периоду од 2010 до 2012. године.

Користећи лажна документа, они су успели да добију 40 кредита из 16 банака из Румуније, и на тој основи од Министарства економије добили су новац за разне пројекте у корист фирми учесника у превари, а стигли су и до европских фондова.

Међу осумњиченима је и генерални директор Фонда за гарантовање кредита за мала и средња предузећа Аурел Шарамет и три запослена у Министарству економије, који те функције обављају тек неколико година.

Министар економије Данијел Кицоју је тренутно суспендовао све осумњичене и смениће их само ако се докаже њихова кривица, јер тако прописује румунски закон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво