Читај ми!

Бугарски премијер позвао грађане да донирају плату за оружје Украјини

Време је да се ерегија јавности усмери ка стварним акцијама, навео је бугарски премијер Кирил Петков, позивајући Бугаре да донирају по једну плату за набавку оружја за потребе украјинских оружаних снага.

"Плата за Украјину", акција је коју је бугарски премијер Кирил Петков предложио сународницима, како би се скупио новац за испоруке оружја Украјини, јављају медији у Бугарској.

Петков је, најављујући почетак ове кампање, навео да је за слање војне помоћи Украјини потребно политичко и друштвено јединство, оцењујући да је енергију јавности, сада, потребно преточити у стваре акције.

Позвао је Бугаре "који заиста желе да помогну" да се у корист Украјине одрекну једне плате.

"Речи су јефитине, али је деловање нешто сложеније. Време је да се постови на Фејбуку претворе у оруђе за помоћ Украјини", написао је Бугарски премијер на Фејсбуку.

Украјина је, прошле недеље, испоставила властима у Софији списак наоружања које је потребно за наставак борбе против руских снага. На том списку налази се широк списак оружја, укључујући авионе "миг-29" који се налазе у наоружању бугарског ратног ваздухопловства.

"Мигови" су се налазили и на списку који су Американци, почетком априла, предали Софији, али су бугарске власти одговориле да је тим летелицама неопходна модернизација, те да су неопходне за заштиту ваздушног простора те државе.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара