Читај ми!

Вучић након састанка са Макроном: Важан и садржајан сусрет са пријатељем

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Јелисејској палати са председником Француске Емануелом Макроном. Након сусрета је поручио да су имали важан и садржајан сусрет.

Председник Александар Вучић је на Инстаграму навео да је имао важан и садржајан сусрет са француским председником Емануелом Макроном.

"Разговарали смо о билатералним односима, европском путу Србије, наставку дијалога Београда и Приштине, економским и другим важним регионалним и глобалним темама", навео је Вучић.

Раније данас Вучић је рекао да ће у суботу више говорити о овом сусрету, а у интервјуу за РТС је рекао да гледа како да направимо неке ствари које су добре за очување мира и стабилности, а које не штете нашим виталним националним интересима, а такође погодују и Француској – да буде сигурна да неће имати ново жариште и да се ствари полако решавају.

Вучић је подсетио и на сусрет који је у Гранади имао са Макроном након Бањске.

"Дуго смо разговарали и ја то нећу заборавити председнику Макрону, у једном тешком тренутку за Србију када смо били притиснути са свих страна. Председник Макрон је тада издвојио сат времена да разговара са нама и није му то био проблем. То је било непосредно после Бањске, када се очекивала салва напада. Мислим да Србија мора то да поштује и да такав однос покаже према француском председнику", рекао је Вучић за РТС.

Председник Србије је рекао и да се нада да ћемо ускоро моћи да угостимо француског председника у Београду

Вучић борави у Паризу где је учествовао на Париском мировном форуму.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара