Читај ми!

СПН: Нећемо учествовати на поновљеним изборима на једном броју бирачких места

Листа "Србија против насиља" саопштила је да неће учествовати на изборима који ће се у суботу поновити на једном броју бирачких места, јер, како кажу, они не могу анулирати наводну пљачку ни исправити неправду која се догодила 17. децембра.

"Србија против насиља" подсећа да је већ јасно изнела свој захтев за поништавањем свих избора одржаних 17. децембра у складу са извештајима домаћих и међународних организација које су посматрале изборни процес.

Зато контролори коалиције "Србија против насиља” неће учествовати, у како се наводи, "наставку Вучићеве изборне лакрдије."

"У Србији посланици штрајкују глађу због доказане изборне праваре, хапсе се политички неистомишљеници, пребијају се и приводе студенти, институције бране режим а не закон, хулигани насрћу на грађане који протестују, новинаре који о томе извештавају и имовину која припада свима нама. Гласање у таквим условима нема смисла", пише у саопштењу СПН-а.

Како се наглашава у саопштењу, СПН тражи од надлежних институција да на основу захтева грађана, јавних личности, организација које прате изборе и опозиције пониште "покрадени избори", уваже оправдане захтеве за ревидирање бирачког списка, уједначен приступ медијима и зауставе притисци и уцене на бираче.

Након тога бисмо могли да организујемо фер и поштене изборе и изађемо из политичке кризе коју је режим произвео овом, до сада, како  оцењује СПН, "невиђеном изборном пљачком."

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије