Клијенти "елитних" проститутки ускоро пред тужиоцем

Прво основног тужилаштво у Београду покренуло је кривични поступак против четири осумњичена за организовање "високе" проституције односно подвођење девојака клијентима међу којима има доста познатих личности, директора предузећа, политичара као и странаца.

Поступајући по налогу тужилаштва, Одељење за јавни ред и мир Београдске полиције поднело је кривичну пријаву против четворице осумњичених због кривичног дела посредовање у вршењу проституције за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора и новчана казна, рекла је Танјугу портпарол Првог основног тужилаштва Ирена Бјелош.

"Кривична пријава је поднета против М. М, као и још три лица С. В, Б. С. и Ж. Б. док се за лицем чији је идентитет за сад познат као "Дуле" још трага," рекла је Бјелош.

Према речима портпарола, нико од осумњичених није раније осуђиван, а девојке, њих укупно 12, су старости преко 20 година и у овом случају одговарају прекршајно пред Прекршајним судом у Београду.

Од осумњичених је одузето 20 мобилних телефона и један лаптоп на основу којих је утврђено да међу клијентима има познатих личности, директора великих државних предузећа, политичара и странаца, који ће сви бити позвани да сведоче у истрази.

Њихова саслушања планирана су да крену крајем месеца, или почетком фебруара, прецизирала је Бјелош.

Максимовић и остали се сумњиче да су до средине новембра 2014. године, када је та група откривена, предавали другима девојке ради проституције и за себе узимали 50 одсто зараде.

Девојке о којима је реч су из Београда, Новог Сада, Барајева и Сарајева и баве се манекенством, или су медицинске сестре, студентиње и менаџерке хотела.

Михајло је према кривичној пријави у свом рачунару, имао каталог девојака и преко својих пријатељских веза нудио их је "на тржишту".

Његови контакти преко којих је долазио до клијената били су махом менаџери и радници обезбеђења по клубовима или хотелима, конобари у локалима.

Посао се одвијао тако, што би клијент погледао каталог, изабрао девојку, коју је потом С. В. мобилним телефоном и мејлом обавештавао о послу. По девојку је додлазио возач и одвозио до клијента.

Како је полиција утврдила, сат времена оралног или класичног секса кошта 150-250 евра. Најдуже што клијент може да се задржи са девојком је три сата, а на посебан захтев може и цео дан што кошта 1.000 евра а неки клијенти су изнајмљивали и по више девојака одједном.

Од зараде, по правилу 50 одсто је припадало девојци, а ако прими бакшиш она га задржава за себе али мора да га пријави. Остатак новца ишао је Михајлу а он га је распоређивао осталима.

Девојке нису радиле сваки дан, односно имале су и време које су користиле за одмор.

Како је утврђено досадашњом истрагом, водило се рачуна да оне буду лепе и неговане, образоване, а ако клијент није био задовољан то се евидентрало.

Одлазиле су и у иностранство с тим што је клијент плаћао трошкове путовања. Просечно су зарађивале од 2.500 на више, а према доступним подацима једна од њих је проституцијом за један месец зарадила тачно 9.170 евра.

Девојке које су се проституисале одговарају за прекршај пред прекршајним судом, и за то дело је запрећена максимална казна од 30 дана затвора која се не може заменити у новчану казну.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара