Читај ми!

Драган Антић негира везу с убиством Пантића

Драган Антић, обратио се писмом Комисији за истраживање убистава новинара у којем наводи да нема никаква сазнања о убиству новинара Милана Пантића.

Комисија затражила од Антића да надлежним државним институцијама достави евентуална сазнања о убиству Пантића јуна 2001. године, наводи се у саопштењу тог тела, преноси Танјуг.

Антић у писму достављеном Комисији за истраживање убистава новинара тврди да је константно изложен лажним оптужбама у вези са убиством Пантића, и да, будући да нема никаква сазнања о том предмету, није изводљива његова сарадња са полицијом и тужилаштвом, као ни његово сведочење пред Комисијом.

Како се наводи у саопштењу, Комисија је допис Драгана Антића одмах по пријему проследила надлежном тужилаштву.

Комисија ће у наредном периоду настојати да у сарадњи са надлежним институцијама Републике Србије и Савезне Републике Немачке оствари конкретне кораке по овом питању, како би овај правац истраге убиства Милана Пантића био доведен до краја", наводи се у саопштењу Комисије за истраживање убистава новинара.

Медији су до сада, позивајући се на анонимне изворе, у везу са убиством Пантића доводили Станка Којића Гезу (46), који у Фочи издржава вишедеценијску затворску казну због ратних злочина, бившег припадника Српске добровољачке гарде Драгана Тешића, за којег се претпоставља да под другим идентитетом живи у Немачкој, као и Зорана Обреновића.

Медији су писали да је на умешаност Којића, Тешића и Обреновића у убиство Пантића прошле године полицији указао Југослав Петрушић, некадашњи припадник групе "Паук" чији су чланови били осумњичени за шпијунажу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара