Брнабићева разговарала са Занијером о предстојећим локалним изборима

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да локалне изборе 2. јуна грађани дочекују у много другачијој атмосфери него што је то био случај са претходним изборима 17. децембра 2023. године.

"Главни разлог за то је дијалог између странака владајуће већине и опозиције, који је успостављен у Народној скупштини", истакла је Ана Брнабић у разговору са шефом посматрачке Мисије ОДИХР-а амбасадором Ламбертом Занијером.

Председница парламента је упознала Занијера да у том дијалогу, поред парламентарних странака, учествују и представници организација цивилног друштва (удружења ЦРТА, ЦеСИД и Транспарентност Србија), наводи се у саопштењу Народне скупштине.

"Први пут у историји српског парламента, једном радном групом председава представник организације цивилног друштва, што је сада случај са Радном групом за унапређење изборног процеса", навела је Брнабић.

Она је напоменула да ће та радна група радити и на свим претходним препорукама ОДИХР-а које нису у потпуности имплементиране, а не само на препорукама из финалног извештаја ОДИХР-а од фебруара ове године.

Брнабић је нагласила да је за Србију изузетно важно да на локалним изборима буде присутно што више посматрача, који, како је навела, могу помоћи у томе да се изборни процес додатно унапреди.

Занијери је поздравио успостављање широког дијалога у парламенту и похвалио залагање председнице Брнабић на том пољу.

Он је као посебно позитивно истакао транспарентност у раду на имплементацији ОДИХР препорука, као и учешће организација цивилног друштва у комплетном процесу. Брнабић и Занијери су се сагласили да Србија наставља сарадњу са ОДИХР-ом и у будућности, на обострано задовољство, закључује се у саопштењу.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара