Читај ми!

У Дубаију отворена врата Истока, која су очекивања привредника

У наредних шест месеци део српских привредника, процена је њих око 1.000, преселиће се у нови пословни центар поред Експо Дубаи Светске изложбе. Тамо је јуче отворен привредни хаб, нова врата Истока.

Извесно је да ће Експо у Дубаију бити више од изложбе, с обзиром на то да се отварају бројне пословне могућности. Отворен је бизнис хаб за српску привреду који ће постати друга кућа многих српских привредника и малих и великих. Акценат ће бити на иновацијама од пољопривреде, преко свих других привредних делатности. 

"Постојимо неких годину дана, али у нашем парку ради преко 40 компанија. Ми смо овде да покажемо шта имамо. Наше компаније преко ПКС-а конкуришу и биће присутне у наредним тематским недељама и преко бизнис хаба понудиће своје услуге, идеје, програме. Велика је могућност да пронађу инвестиције у будућим пословима и партнере", рекао је Милош Петровић из Научно-технолошког парака Ниш.

Игор Вујичић из Удружења за стручно научне техничке делатности ПКС-а и директор компаније "Метер-Контрол" каже да постоје 14 година и да се баве производњом система за паметно управљање електричном енергијом.

"Ово је нова кућа српске привреде и послужиће нам као одскочна даска за пословање у овом делу света. Извозимо у ЕУ, Швајцарску, Русију, чак и овде у Бахреину послујемо. Велики је допринос овако једног хаба како са локалним компанијама, тако и за умрежавање домаћих привредника који се овде први пут срећу", рекао је Вујичић.

Петровић сматра да је највећа корист од контаката са компанијама у свету и могућност да наше знање и услуге понуде преко хаба другим компанија у свету.

"ИТ индустрија је у успону, Влада Србије интензивно ради преко научно-технолошких паркова на развоју ИТ сектора и презентовања нашег ИТ сектора целом свету", додаје Петровић.

Наредних шест месеци ббиће отворена српска привредна кућа у Дубаију. Очекује се да овде буде заједно око 1.000 привредника и малих и великих.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво