Читај ми!

РТБ Бор пример добре организације

РТБ Бор пример како уз помоћ Владе и доброг менаџмента могу да се превазиђу проблеми, запосле радници и како се може вратити на светско тржиште, рекао министар Драган Шутановац.

Министар одбране Драган Шутановац рекао је да је РТБ Бор типичан пример како се уз помоћ Владе Србије и уз добар рад менаџмента може изаћи из тешке ситуације, како се може вратити на светско тржиште и обезбедити посао за 5.000 људи, колико их сада ради у тој компанији.

Шутановац је приликом посете РТБ Бор са генералним директором Благојем Спасовским разговарао о сарадњи Басена са војно-привредним сектором.

Министар одбране је са представницима РТБ Бор разговарао о могућности да се у погону за прераду дрвета Војнограђевинске установе "Београд" у Шапцу производе монтажне стамбене јединице за потребе те компаније.

Поред тога, разговарано је и о могућности да се у војним објектима у Бору, који се налазе у Мастер плану продаје непокретности Министарства одбране и Војске Србије, изгради Центар за аутистичну и хиперактивну децу.

"Око 700 људи је запослено у протеклом периоду, а планирана су нова запошљавања за наредни период", рекао је Шутановац, додајући да су откривена нова налазишта руде која ће омогућити да се дуги низ година вади руда и да грађани Бора имају посао.

Шутановац је рекао да га посебно радује чињеница да су се у борске школе и на факултет вратили послови који се тичу инжењерства, а који су у ранијем периоду били затварани, а перспектива су сваке државе.

"Ако је јака држава, односно њена привреда, онда ће бити јака и војска", рекао је Шутановац и додао да постоји интересовање за војним некретнинама на територији града Бора које су неперспективне.

Дом за пензионере, који ће зидати у Бору, добар је пример и за нас у Министарству одбране, истакао је он, подсећајући да широм Србије постоји велики број напуштених касарни које би могле да буду претворене у домове за децу, омладину или пензионере.

Шутановац, који је и потпредседник ДС, је истакао да треба дати подршку онима који желе да раде, а да је Бор сада опет на мапи оних градова из којих млади више не желе да оду и у којима људи имају перспективу запошљавања.

Генерални директор РТБ Бор Спасковски рекао је да је Басен као једини произвођач бакра у Србији, стратешки важан партнер за систем одбране и да се производња бакра у тој компанији одвија дуже од једног века на локалитетима Бора и Мајданпека.

Шутановац је данас означио и почетак радова на изградњи Дома пензионера и других старих лица у Бору, капацитета 75 лежајева, а након тога посетио и Фабрику за производњу алуминијумске и ПВЦ столарије "Албо".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво