Регионално такмичење студената ЕТФ-а у области индустријске аутоматизације

За студенте електротехнике Београда, Загреба и Љубљане у току је регионално такмичење у области индустријске аутоматизације. После првог круга такмичења, најуспешније екипе одлазе на финале у Загреб. Бесплатну стручну радионицу, у организацији Удружења студената електротехнике Европе, подржали су Електротехнички факултет и "Сименс", који обезбеђује стручно путовање и праксу најбољима.

Бесплатна ПЛЦ плус радионица будућим инжењерима пружа детаљнији увид у проблематику са којом се сусрећу у индустријској аутоматизацији, како би их боље припремила за пословно окружење.

"Изгледало ми је јако занимљиво да се пријавим и да стекнем нова знања о овим индустријским процесима, да видим како то изгледа у пракси и волим једноставно да се такмичим", истиче Лазар Цокић, студент мастер студија ЕТФ-а.

Његов колега, Миливоје Мајсторовић наводи да је то оно што га занима и чиме жели да се бави у будућности.

Такмичење повезује младе инжењере из региона.

"Ми смо највећа мрежа студената електротехнике у Европи и управо колеге из Загреба су добиле идеју да је један овакав пројекат потребан. Ове године покренули смо регионални карактер и проширило се такмичење на Београд и Љубљану, тако да имамо такмичење у три града", објашњава Вељко Божић из Удружења студената електротехнике Европе.

Студенти похађају различита предавања професора електротехнике и представника "Сименса". Потом добијају задатке које треба да реше у року од месец дана.

"Трочлани су тимови. На тај начин они развијају и тимски дух. Студенти су сами организовали тимове, што ће казати да се међусобно они већ добро познају и да су оформили екипе где могу најбоље да покажу своје знање", наглашава Горан Квашчев са Електротехничког факултета.

Директор "Сименса" у Србији Удо Ајхлингер, наводи да овим пројектом та компанија наставља сарадњу са Електротехничким факултетом.

"Драго нам је што смо део овог програма и такмичења. У плану су нам и једногодишњи програми праксе у иностранству", истиче Ајхлингер.

По три најбоље екипе из Србије, Хрватске и Словеније такмичиће се за прво место у јуну у Загребу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара