Читај ми!

Победа Ђоковића, следећи је Вавринка

Ђоковић - Гаске 2:1 (7:6, 4:6, 6:3). Новак Ђоковић, после велике борбе, савладао Ришара Гаскеа са 2:1 и без пораза одлази у полуфинале завршног турнира у сезони, где га очекује Швајцарац Станислас Вавринка (недеља, 21). У првом полуфиналу састају се Рафаел Надал и Роџер Федерер (недеља, 15).

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Француза Ришара Гаскеа са 2:1 у сетовима - 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, у трећем, последњем колу Б групе завршног мастерса сезоне у Лондону.

Ђоковић је раније обезбедио пласман у полуфинале, Гаске је након два пораза био отписан, тако да вечерашњи дуел није имао такмичарски значај.

Српски ас је током двочасовне борбе играо са осцилацијама, али довољно добро да забележи 10. победу над Французом у њиховом 11. међусобном окршају.

Гаске се свим силама трудио да се барем једном победом опрости од овогодишњег Мастерс купа, дуго је одолевао светском броју два, међутим, Ђоковић је правовремено ухватио ритам и рутински окончао дуел након брејка почетком трећег сета.

Српски тенисер као победник Б групе сутра у полуфиналу састаје се са другопласираним из групе А, Швајцарцем Станисласом Вавринком. Биће то њихов други сусрет за последњих недељу дана, након што је Ђоковић славио у четвртфиналу париског мастерса.

Укупно су се састајали 16 пута, а Ђоковић је далеко успешнији и води са 14:2.

У другом полуфиналу Мастерс купа играју победник А групе, Шпанац Рафаел Надал, и другопласирани из Б групе, Швајцарац Роџер Федерер.

Турнир се игра за наградни фонд од шест милиона долара.

Овако је текао меч у Лондону:

23.07 - Новак Ђоковић ипак стиже до победе. После апатичне игре у другом сету, Ђоковић у трећем показује своју класу и уз један брејк стиже до победе. Следећи меч на турниру, полуфинални, Новак игра против Станисласа Вавринке у недељу од 21 час. 

22.31 - Играће се и трећи сет у Лондону. Велики пад Ђоковића у другом сету, што је Француз на најбољи начин искористио. Гаске одузима сервис Ђоковићу у трећем гему другог сета и успева да сачува свој сервис до краја тог дела игре. 

21.48 - Новак осваја први сет после боље игре у тај-брејку, резултатом 7:5, па је и теоретски обезбедио прво место у групи и полуфинале са Вавринком. 

21.39 - Ђоковић већ у првом гему одузео сервис Гаскеу, али запао у кризу у тренутку када је сервирао за први сет. Победника првог дела игре одлучиће тај-брејк. 

20.55 - Почео меч између Новака Ђоковића и Ришара Гаска, Француз први на сервису.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара