Ноћна мора Виктора Троицког

Виктор Троицки у шоку након одлуке Међународне тениске федерације да га суспендује на 18 месеци због, наводног, непоштовања регулативе у вези са контролом допинга. Ово је права ноћна мора за мене. Био сам сто одсто сигуран да је све у реду, наводи се, између осталог, у саопштењу српског тенисера.

13.20 - Подршка од Јанка Типсаревића..

Виктор Троицки је, након одлуке Међународне тениске федерације да га суспендује на годину и по дана због неподношења потребног узорка крви на допинг контролу, издао званично сапоштење.

Трећи рекет Србије, и 53. играч света, детаљно је појаснио да му је овлашћено лице дозволило да не преда узорак крви 15. априла, након првог кола и дуела са Јарком Ниеминеном.

"Према мени се односе као према криминалцу, а нисам ништа скривио. Плашим се игле и због тога сам имао проблема, али сам се увек редовно одазивао позивима за тестове. Чист сам и тако ћу завршити каријеру", истиче Троицки у саопштењу.

"Осећао сам се ужасно лоше 15. априла пре, током и након првог кола против Јарка Ниеминена. Изабран сам да дам узорак урина и крви након меча и отишао сам до контролне станице допинг контроле након што сам се истуширао. Дао сам узорак урина и рекао докторки да се осећам веома лоше те да би ми узимање крви погоршало стање. Увек се осећам лоше када дајем крв, а тог дана сам се плашио да ћу завршити у болници", наводи се даље у саопштењу Троицког.

„Доктор ми је рекао да сам блед и да изгледам болесно и додао да бих требало да прескочим тест ако напишем писмо ИТФ у којем ћу објаснити ситуацију. Она ми је издиктирала писмо и пустила ме да идем без узорка крви. Била је пуна разумевања и доста ми је помогла... Сада су ме оптужили да сам одбио да дам узорак крви. Ово је права ноћна мора за мене. Био сам сто одсто сигуран да је све у реду, баш као и мој тренер Џек Ридер који је био са мном", закључио је српски тенисер у званичном саопштењу.

Троицки је нагласио да је већ следећег јутра поменутом овлашћеном лицу предао узорак крви и да је тај узорак, баш као и узорак урина, био негативан.

Проблем представља чињеница да су у овом тренутку у оптицају недозвољене супстанце које је могуће детектовати искључиво непосредно након узимања. Реч је о забрањеним стимулансима које врло брзо напуштају тело.

Међународна тениска федерација је саопштила да је предсетавник анти-допинг тела рекао Троицком да не може да га посаветује у вези са његовом одлуком да не преда обавезни узорак крви.

Српски тенисер ј најавио је жалбу, а уколико она буде одбијена турнирима ће моћи да се врати тек 24. јануара 2015. године.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара