Читај ми!

Сале: Свесни успеха тек за деценију

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је како верује да ће тим бити свестан фантастичног успеха на првенству света тек за 10 до 20 година. Играчи наизглед свесни великог успеха, видно узбуђени и спремни за велико славље.

"Последњих дана свима захваљујем. Пре свега хвала играчима и стручном штабу, они су творци овог успеха. Верујем да ће га бити свесни тек за 10 до 20 година", казао је Ђорђевић на конференцији за медије на Аеродрому "Никола Тесла".

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Бодирога истакао је да су сви поносни на кошаркаше.

"Ово је фантастичан успех, не само резултат већ начин на који смо стигли до њега. Момци су показали патриотизам, квалитет и карактер. Имали су прави однос према дресу репрезентације, сви смо поносни на њих", рекао је Бодирога.

Капитен Ненад Крстић, чије излагање су прекидали саиграчи песмом "Крле, остани" после најаве повлачења из репрезентације, истакао је да је поносан што је део сјајне екипе. "Захваљујем тиму на подршци. Ово је велики успех српске кошарке", поручио је Крстић.

Милош Теодосић, члан идеалне петорке овогодишњег Мундобаскета, нагласио је да је за њега и саиграче "ово невероватан осећај".

"Остварили смо сјајан успех, вратили кошарку тамо где јој је место. Доказали смо да је Србија земља кошарке", рекао је Теодосић.

Председник КСС Драган Ђилас захвалио је кошаркашима на труду који су уложили, али и на томе што сваке године "поклоне на припремама два месеца свог живота Србији".

"Показали смо да је Србија кошаркашка земља, остварујемо сјајне резултате у свим категоријама. Хвала Влади Србије што је послала овај чартер по нас. Када смо ишли у Шпанију морали смо сами да платимо лет из Београда", рекао је Ђилас.

Испред аеродромске зграде, поред чланова породице и пријатеља, кошаркаше је дочекала група нивијача с националним обележјима тражећи аутограме и фотографисање с њима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво