Читај ми!

Сребрни кошаркаши на РТС-у

Кошаркашка репрезентација Србије, након дочека испред Скупштине града, гостовала на РТС-у у специјалној емисији посвећеној великом успеху на СП. Сребрни момци, видно уморни и исцрпљени, још једном се обратили навијачима и поновили да је победио тимски дух. Играчи и стручни штаб захвалили на величанственом дочеку.

Новинар РТС-а Слободан Шаренац подсетио је кроз шта су прошли сви чланови српског тима током Светског првенства у Шпанији. Испричано је неколико анегдота са првенства и наглашено да је атмосфера у нашем тиму била сјајна.

Капитен Ненад Крстић поново није одговорио на питање зашто је одлучио да заврши репрезентативну каријеру – оставио је ово питање за време када се страсти смире, а сада је решен да се посвети само овом тренутку и великом слављу. Крстић је рекао да су постали тим преко ноћи и доказали да се побеђује само тимском игром.

"Одиграли смо у групи онако... Кликнуло нам је нешто после и преко ноћи смо постали тим. Не знам шта се десило, али сви смо дисали као један, ово у финалу се не рачуна. Показало се још једном да тим игра и побеђује, не индивидуалци. У року од пар дана смо постали тим", рекао је Крстић.  

Милош Теодосић није желео да себе истиче у први план, већ је нагласио да је све било подређено тиму и тимској игри. Вођа на терену је остао скроман и све заслуге приписао екипи.

Сви репрезентативци, поготово дебитанти, изразили су велико задовољство што су део тима и што им се све ово десило. Захвалили су саиграчима за предивних месец и по дана.

Мирослав Радуљица је додао да му је веома драго што су поставили јаке темеље за будућност. Поново је враћен тимски дух, кошаркашка репрезентација је постала, једном речју, – породица.

Селектор Александар Ђорђевић захвалио је целом тиму који је препознао задатак, и играчима који су тај задатак спровели у дело. Поново је објаснио како је све текло од првог дана припрема, које све проблеме су успели да превазиђу. "Није било лако... али стигли смо до циља."

"Веровали су у почетку да сам ја луд, сматрали су и из стручног штаба да нисам баш најнормалнији. Нешто сам видео, веровао сам у њих, и циљ ми је био да их уловим да покажу квалитет који имају, знање, срце... И ето, ту су момци са златном медаљом... овај: сребрном", рекао је Ђорђевић на РТС-у.

Ђорђевићев помоћник Мирослав Николић казао је да је селектор "тежак за рад".

"Саша је тежак за рад, захтеван, перфекциониста. Када смо припремали неку утакмицу рекао сам му: 'Саша, па не можемо да добијемо са 100:0, морају и они неки кош да дају'", нашалио се Николић.

"Покушавамо да кошарку вратимо у Србију. За сада иде добро. Све честитке играчима, а уз њих Ђорђевић је најзаслужнији за огроман успех", закључио је Николић.  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво