Тите: У фудбалу је све могуће, Србија прави ривал

Селектор фудбалске репрезентације Бразила Тите уочи утакмице против Србије изјавио је да је у фудбалу све могуће, па и да његов тим изгуби, али да је терен једино мерило, а да ту верује у своје играче. Најавио је и да ће у среду увече на терен истрчати исти тим који је почео меч против Костарике.

Селектор Бразила Тите најавио је да ће у среду увече на терен стадиона Спартака у Москви истрчати истих 11 фудбалера који су играли против Костарике, наводећи да његови фудбалери морају да избегавају да праве прекршаје у зони из које би високи српски репрезентативци, из прекида, могли да угрозе гол.

"Играће исти тим као против Костарике. Знамо шта нас чека, Србија има високе играче, у просеку десет центиметара су виши, али то је само један фактор. Знамо техничку српску школу, имају сјајне индивидуалце, али на нама је да искористимо своје предности. Када сам са Коринтијансом изгубио од колумбијске Толиме, тада сам научио да је све могуће", рекао је Тите на конференцији за штампу у Москви.

За Бразил су против Костарике играли Алисон, Фагнер, Тијаго Силва, Миранда, Марсело. Кеземиро, Паулињо, Кутињо, Вилијан, Нејмар и Габријел Жесус.

Тите је, истовремено, упозорио да Бразил у среду игра против изразито "високог тима", због чега је упозорио своје играче да избегавају да праве прекршаје у зони из које би српски репрезентативци могли да упуте употребљиве лопте у казнени простор.

"Живот је такав: некада победиш, некада изгубиш. Они имају висину, али имају и мане и њих ћемо користити", рекао је бразилски селектор.

Бразилски селектор је додао да је Нејмару потребна још једна утакмица да буде 100 одсто спреман.

"Напредује, против Костарике је био бољи него против Швајцарске. Он носи велику одговорност, али потребна му је помоћ", рекао је Тите и додао да су сузе последица темперамента и да је и он плакао после победе против Еквадора и пласмана на Мундијал.

Такође, поручио је Фабију Капелу да Нејмар није фолирант и да му као тренер тренеру гарантује да је тај старт на који мисли био за пенал.

Тите је, на тај начин, прекинуо спекулације бразилских медија да ће против Србије испробати нову формацију, са Нејмаром као централним нападачем.

Највећи део конференције за новинаре, Тите је провео правдајући емоције које су његови играчи, пре свих Нејмар, показали после победе над Костариком.

"Ми Бразилци не можемо побећи од себе и помишљати да тренутак у којем су нас понеле емоције представља знак несигурности", рекао је Тите, наводећи да је и сам плакао после дебија на клупи Бразила пре две године.

"Плакао сам јер је то наша карактеристика. Плакао сам од задовољства, поноса и у тренутку када смо били под великим притиском, али смо успели да одиграмо сјајну утакмицу. Емоције и разум иду заједно уколико су избалансиране", рекао је бразилски селектор.

Капитен против Србије биће Миранда, након Марсела и Тијага Силве.

"Спремни смо, добро смо анализирали ривала и једва чекамо меч. Представљам групу капитена, волео бих да освојимо титулу, није важно ко ће подићи трофеј", поручио је Миранда.

Утакмица Србија – Бразил игра се сутра од 20 сати на Спартаковом стадиону у Москви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара