Крстајић и Тадић за РТС: Велика штета, хвала навијачима

Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић и фудбалер Душан Тадић, изјавили су након пораза од Бразила за РТС, да остаје велики жал за утакмицом против Швајцарске, као и да су стручни штаб и играчи учинили све што је у њиховој моћи.

"Пре свега честитао бих Бразилу на победи, али исто тако честитам и својим играчим на залагању и одговорности. Против Бразила било је ситуација при сваком резултату где смо могли и морали боље. Остаје жал, али заиста велико поштовање и честитке према таквој селекцији, каква је Бразил", изјавио је Крстајић.

 

Тадић је изјавио да је Србија упркос свему имала своје шансе за гол и да је велика штета што их није искористила.

"Знали смо да ћемо добити своје шансе, селектор нам је то указао и рекао да будемо стрпљиви упркос резултату. Мислим да смо искористили једну шансу да би утакмица била другачија, то се није десило али треба да будемо поносни, учинили смо све што је до нас, Бразил је моћна екипа и један од главних фаворита", рекао је Тадић.

"Без обзира што је Бразил фаворит, Тите, Европа и Свет знају за изврсне играче наше екипе, осим ситуације код голова сјајно смо стајали на терену, али такве ситуације велике екипе кажњавају. Немам замерке за моје играче, није лако играти против Бразила, захваљујем се на сарадњи играчима и њиховом залагању само месец дана након тешких сезона у клубовима, заиста им честитам", изјавио је селектор Крстајић.

Тадић и Крстајић сложили су се да је владала сјајна атмосфера у репрезентацији како на припремама, тако и на Мундијалу и на тренинзима и на утакмицама.

"Ми смо желели најбоље, дисали као један, то се видело на сваком кораку. Трудили смо се, селектор је гајио добар дух и атмосферу, пробали смо да дођемо до резултата, али околности су биле другачије", изјавио је Тадић.

Крстајић је "у ватру гурнуо" и најмлађе играче Јовића, Живковића и Радоњића.

"Поред играча који су изнели квалификације, клинци требају да стасавају и уче а имају и кога, био је крај меча и треба им пустити шансу да и јавност види шта знају и умеју", рекао је селектор.

Тадић се захвалио навијачима на сјајној подршци у сва три меча у Русији.

"Имали смо извандредну подршку, мала смо земља, али са великом подршком, покушали смо да им поклонимо дресове, жао нам је што није било резултата, али учинили смо све што је до нас", изјавио је Тадић.

Крстајић је првенство оценио средњом оценом, са поруком да увек може боље.

"Све три утакмице смо играли добро, квалитетно, на моменте смо били бољи од сваког противника, али то је фудбал, сасекла нас је утакмица са Швајцарском, са Бразилом смо покушали, али резултат је овакав. Увек може боље", изјавио је Крстајић.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво