Читај ми!

Финале Купа Србије - Црвена звезда за дуплу круну, Војводина за Европу

Фудбалери Црвене звезде и новосадске Војводине састаће се вечерас у финалу Купа Србије на стадиону "Лагатор" у Лозници. Утакмица почиње у 20:15, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Финале Купа Србије - Црвена звезда за дуплу круну, Војводина за Европу Финале Купа Србије - Црвена звезда за дуплу круну, Војводина за Европу

Црвена звезда ће се борити за четврти узастопни трофеј у Купу Србије и укупно седми откако је Србија самостална држава. У случају тријумфа, Војводина би дошла до трећег пехара намењеног освајачу Купа Србије.

Црвено-бели из Београда и Новог Сада одиграли су укупно чак 212 међусобних дуела, а тим из престонице је био бољи на 122 утакмице. На 50 је било нерешено, док је екипа из "српске Атине" победила 40 пута.

Ове сезоне београдски црвено-бели немају пораз од новосадаског клуба, те ће Војводина имати мотив више у финалу Купа Србије. На почетку сезоне, Звезда је убедљиво тријумфовала 5:0, у другом делу првенства је у гостима такође славила тријумф од 2:1. У последњем одиграном дуелу у плеј-офу Суперлиге, екипе су поделиле бодове - 0:0.

Звезда од почетка године и под вођством тренера Владана Милојевића није доживела пораз. На 19 утакмица је забележила само два нерешена резултата, што показује одличан такмичарски ритам.

Војводина у првенству држи пету позицију, а у последњем колу је одиграла нерешено са крушевачким Напретком.

У Купу Србије почела је тријумфом против Новог Сада 2:0, потом је савладала Младост ГАТ 3:0. У четвртфиналну су Новосађани елиминисали Чукарички након бољег извођења једанаестераца. До финала, екипа Божидара Бандовића је стигла голом у надокнади против Радничког у Крагујевцу.

Звезда је до последње утакмице у најмасовнијем такмичењу стигла без примљеног гола и убедљивим победама против крушевачког Трајала 6:0, нишког Радничког 5:0, Вршца 3:0 и у полуфиналу тријумфом против Партизана 2:0.

Улог у финалу Купа Србије је велики, јер ће Звезда играти за такозвану дуплу круну - четврту заредом. Војводина ће пак тражити прилику да преко трофеја дође до пласмана у плеј-оф Лиге Европе.

Потенцијални састави:

Војводина: Лазар Царевић - Милан Лазаревић, Ђорђе Црномарковић, Сеид Кораћ, Стефан Ђорђевић - Његош Петровић - Андрија Радуловић, Дејан Зукић, Вукан Савићевић, Зади Сери - Алекса Вукановић;

Црвена звезда: Омри Глазер - Срђан Мијаиловић, Урош Спајић, Александар Драговић, Милан Родић - Гејлор Канга, Марко Стаменић - Осман Букари, Инбом Хванг, Мирко Иванић - Шериф Ендиај.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије