Представљен параолимпијски тим Србије

У Дому Народне скупштине Републике Србије свечано је представљен параолимпијски тим Србије који ће се од 7. до 18. септембра такмичити на Параолимпијским играма у Рију. Српски тим чини шеснаест спортиста који ће се борити у стоном тенису, пауерлифтингу, стрељаштву, бацању чуња, бацању диска, бацању кугле и бацању копља.

Представљању тима присуствовали су Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, Вања Удовичић, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије, као и Мајкл Давенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији. У име целог тима обратила се наша прослављена стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, освајачица сребрних медаља из Пекинга и Лондона.

"Ово су треће Параолимпијске игре на којима браним боје Србије и моја очекивања су велика. Поносна сам на свој тим, као и на целу делегацију ПОКС, која је састављена од заиста врхунских спортиста. Захваљујем се Параолимпијском комитету Србије, Министарству омладине и спорта и партнерима који су нам омогућили изузетне услове за припреме за наступ у Рију", рекла је Перић Ранковић.

Том приликом је потписан споразум о партнерству у оквиру кога ће Јелен пружати активну подршку Параолимпијском комитету Србије током целог олимпијског циклуса, до следећих игара у Токију.

"Статистика говори да је сваки десети грађанин Србије управо особа са инвалидитетом. Како бисмо скренули пажњу јавности на ту чињеницу, свака десета флаша 'јелен пива' имаће измењен дизајн етикете – јелена са једним рогом, којим поручујемо да је јелен и без једног рога и даље јелен. Та етикета симболизује подршку Параолимпијском комитету Србије и тиму спортиста који ће представљати нашу земљу у Рију, а у оквиру пројекта 'Шампиони сваки дан'. Осим тога, она симболизује и подршку свим нашим комшијама, суграђанима са инвалидитетом који су шампиони у свакодневном животу", изјавио је Драган Радивојевић, генерални директор Апатинске пиваре.

Председник Параолимпијског комитета Србије, Зоран Мићовић, захвалио је свим партнерима који ће подржати спортисте на том такмичењу, али и осигурати дугорочну подршку и мотивацију особама са инвалидитетом да се што више баве спортом.

"Параолимпијски комитет Србије успешно спроводи своју мисију – развој врхунског спорта за особе са инвалидитетом. Наш тим за Рио се састоји од спортиста и спортисткиња који су актуелни освајачи медаља на светским и европским првенствима и који на најбољи начин, својим резултатима, указују на права и могућности особа са инвалидитетом. Наш успех не би био могућ без подршке државе кроз Министарство омладине и спорта, а остварени резултати су нас довели до веома значајних партнерстава са компанијама као што су Апатинска пивара, банка Интеза и друге за које сматрамо да ће својом подршком додатно оснажити наш покрет, јер сви наши параолимпијци су шампиони сваки дан", казао је Мићовић.

Наша делегација у Рио ће отпутовати, у групама, између 1. и 4. септембра док их прва такмичења очекују 8. септембра. Преносе најважнијих такмичења из Рија гледаоци ће моћи да прате на Радио-телевизији Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво