Ватерполо савез Србије: Коме смета наше злато?

Ватерполо савез Србије изразио је незадовољство због напада на ватерполисте и упитао "којој то струји" смета успех остварен на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Уместо да се сви заједно радујемо највећем успеху српског спорта у Рију, олимпијском злату на које је наш најтрофејнији спорт чекао пуних 28 година, и које је тако убедљиво освојено, посебно великим тријумфом у финалу против Хрватске, одмах су почеле да се одапињу отровне стреле према златним ватерполистима, њеним најистакнутијим члановима и челнику ВСС", наводи се у саопштењу.

ВСС је навео да не жели да квари славље и да неће дозволити да га "разне струје увуку у политичке обрачуне".

"Једна крајње спортска изјава изванредног спортисте Андрије Прлаиновића, великог патриоте који се определио да брани боје ове државе, а не оне у којој је рођен, који је освојио у ватерполу све што се освојити може, и са Партизаном и Црвеном звездом покорио Европу у Лиги шампиона, забринутог за судбину клупског ватерпола, искоришћена је за лавину напада најнижег нивоа", наводи Ватерполо савез Србије.

"Којој струји то смета што имамо златну генерацију ватерполиста, који не знају шта је то отказ репрезентацији, или непоштовање обавеза и који увек истичу захвалност држави која их награђује за оно што су крајње поштено зарадили у базену", пита ВСС.

ВСС је истакао да је након тога кренуо напад и на председника Ватерполо савеза Србије Милорада Кривокапића, који је успео да стабилизује ватерполо организацију".

Ватерполо савез је упитао и којој струји смета селектор Дејан Савић.

"И, не само да је, показујући патриотизам, одолео свим позивима и одбио финансијски много исплативије понуде, спреман да до краја води ове златне момке који су, сви заједно, уложили много труда да буду оно што јесу – најбољи на свету на свим фронтовима", наводи се у саопштењу.

ВСС је потом упитао и коме смета то што се увек захваљује држави на помоћи.

"Коме то смета што тако усправно дижемо српску заставу и увек се захваљујемо државном врху, премијеру и председнику Србије, без чије конкретне подршке и препознавања проблема у најтрофејнијем спорту – не би било ни ових успеха на које смо толико поносни", додаје се.

Захваљујући напору Владе Србије, како се додаје, Србија ће добити Национални ватерполо тренажни центар у Врњачкој Бањи, "где ће се стварати нови олимпијски шампиони".

"А нека струје и даље раде. Неће нам потамнети сјај овог олимпијског злата, исто као што нам не могу окрњити сва злата ових дивних људи и спортиста који тако величанствено бране боје своје Србије", закључује се у саопштењу ВСС.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво