Влада Немачке: Будите фини према Канађанима, замислите да они нас победе у фудбалу

Хијерархија је разрушена у мушком хокеју када је Немачка савладала Канаду (4:3) у полуфиналу турнира на Зимским олимпијским играма. Постојбина овог спорта није навикла на поразе - посебно не од релативних аутсајдера - због чега им је све то додатно тешко пало. Толико, да је у процес тешења морала да се укључи и влада Републике Немачке...

Неиграње у финалу значи да ће Канађани забележити најгори резултат на олимпијском турниру у последњих 12 година.

Немачка никада није досегла даље од бронзе на овом турниру, једном 1932. године, други пут као Западна Немачка 1976. године. На игре у Сочију се нису ни квалификовали, а на шест турнира који су им претходили никада се нису попели даље од шестог места.

Ипак, победили су, што је изазвало много више туге у Канади него среће у Немачкој (ипак, вреди истаћи, Бастијан Швајнштајгер је са посебним ентузијазмом прославио тријумф, што је и поделио са својим пратиоцима на Твитеру, уз пригодан усхићени видео-клип).

Министарство спољних послова Немачке стога је, и сама на Твитеру, издало савет немачким држављанима како да се понашају у Канади у наредним данима.

„Немци у Канади би требало да покажу велику дозу емпатије. Будите пријатни, немојте да ликујете, грлите људе, частите их топлом чоколадом. Само замислите како бисте се ви осећали када би нас Канада победила у фудбалу", наводи се у твиту.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво