Читај ми!

Мирер први у слалому, Стевовић и Вукићевић без пласмана

Шведски скијаш Андре Мирер најбољим резултатом у каријери освојио златну медаљу у слалому у Пјонгчангу. Наши скијаши Марко Вукићевић и Марко Стевовић остали без пласмана, јер нису успели да заврше трку као ни фаворити попут Хиршера и Кристоферсена.

Андре Мирер је до златне медаље дошао у времену од једног минута 38 секунди и 99 стотинки, чиме је постао први Швеђанин који је постао олимпијски шампион у скијању после 38 година, када је Ингемар Стенмарк у Лејк Плесиду освојио злата у слалому и велеслалому.

Сребрну медаљу освојио је Швајцарац Рамон Ценхојзерн са 34 стотинке заостатка, а бронзу Аустријанац Михаел Мат са 67 стотих делова секунде заостатка за Мирером.

Наши представници Марко Вукићевић и Марко Стевовић остали су без пласмана јер нису успели да заврше прву трку, али је то био проблем и за бројне друге учеснике па и за фаворите у борби за медаље.

Марсел Хиршер је трку завршио већ после неколико капија у првој вожњи, а Норвежанин Хенрик Кристоферсен, који је био првопласирани после прве трке, у другој вожњи је одустао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво