Закопане ратне секире

Дивац и Караџић изгладили неспоразуме. Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и први човек Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић сложили су се након данашњег састанка да су успели да изгладе неспоразуме који су их оптерећивали у претходном периоду.

 У отвореном разговору решени су сви неспоразуми и, што је најважније, договорена интензивна сарадња ове две организације. У делегацији ОКС, осим Дивца, били су потпредседници Жарко Паспаљ и Иван Тодоров, а састанку је присуствовао и генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

"Причали смо отворено о ономе што нас је раније довело до неспоразума. Захвалан сам челницима Савеза на спремности за разговор", истакао је Дивац после завршетка састанка у седишту ФСС.

Он је поручио да ОКС као "кровна организација нашег спорта мора да има веома добру сарадњу са овако бројним Савезом" и додао да је добар део данашњег разговора био посвећен развитку односа две институције у будућности.

"Караџић и руководство Савеза су нас упознали са изградњом Куће фудбала у Старој Пазови. Сматрамо да би тај објекат могли да користе и наши олимпијци", рекао је Дивац.

На захтев новинара да прокоментарише претходну изјаву о Караџићевој смени, Дивац је оценио да је "непотребно говорити о томе након данашњег састанка".

Први човек српског фудбала тврди да је са Дивцем и његовим најближим сарадницима водио "изузетно квалитетан разговор" и најавио још један састанак у Старој Пазови крајем марта.

"Планирамо да том састанку присуствује шири круг људи него што је то био случај данас", напоменуо је Караџић, додавши да се две стране "нису превише бавиле дешавањима из прошлости".

За њега је најважније да је "договорена интензивна сарадња у будућности" и да су челници ОКС и ФСС једни другима признали да су у претходном периоду обе организације "урадиле пуно тога доброг".

Разлог незаступљености представника ФСС у процесу одлучивања ОКС Дивац и Караџић пронашли су у "застарелом и ретроградном" Статуту ОКС, али промену тог акта нису истакли као приоритет у наредном периоду.

У делегацији ОКС, осим Дивца, били су потпредседници Жарко Паспаљ и Иван Тодоров, а састанку је присуствовао и генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво