Читај ми!

Звезда први победник Супер Купа

Одбојкаши Црвене звезде први су победници Супер Купа Србије. Црвено-бели су у хали Шумице савладали Партизан са 3:2. Више нерава у узбудљивој завршници имала је екипа освајача Купа Србије из прошле сезоне, па су црвено-бели заслужено дошли до првог трофеја у сезони.

У изванредној одбојкашкој представи на отварању нове првенствене сезоне, Црвена звезда је после драмтичног и узбудљивог надметања у петом сету искористила своју шесту меч лопту за тријумф и први трофеј у сезони.

Светлана Смиљанић, члан Управног одбора Компаније Њиенер Стадтисће осигурање и Горан ћато, председник председништва УОКПЛ, предали су плакете одбојкашима Црвене звезде и Партизана Термоелектра, као и судијама првог Супер Купа Србије.

Александар Боричић, председник ОСС, предао је Михајлу Митићу, капитену Црвене звезде, пехар намењен победнику првог Супер Купа Србије.

Почетак меча донео је изједначену борбу, у којој је Црвена звезда на првом техничком тајм - ауту водила са 8:7. У наставку, акутелни победник Купа Србије стекао је четири поена вишка (16:12), а потом разлику повећао на великих осам поена разлике (21:13). На крају је било 25:17 за Црвену звезду и 1:0 у сетовима.

У другом сету Црвена звезда је водила 8:5, да би Партизан Термоелектро изједначио на 8:8, а потом се играло поен за поен све до 16:16, када су црвено - бели дошли до два поена вишка (18:16), а потом и четири (22:18). Узвратио је првак Србије са четири узастопна поена на сервис Минића за изједначење на 22:22. После другог тајм - аута Црвене звезде, Минић ас сервисом доноси предност црно - белима, да би Петковић послао лопту у аут за две сет лопте Партизана Термоелектра. Серију од шест узастопних поена за Партизан Термоелектро прекинуо је Минић сервис грешком, а узвратио је на исти начин Пајић за 25:23 и 1:1 у сетовима.

Почетак трећег сета припао је црно - белима, који су водили са 8:5 на првом техничком тајм - ауту, да би црвено - бели на другом имали два поена предности (16:14). У финишу, Црвена звезда је бољом игром стигла до 25:21 и 2:1 у сетовима.

У четвртом сету, Партизан Термоелектро је већ средином сета имао пет поена вишка (10:5), а потом и седам поена предности (13:6). На другом техничком одмору било је 16:8 за Партизан Термоелектро. До краја, акутелни првак Србије је рутинском игром окончао сет са 25:14 за 2:2 у сетовима.

Повео је Партизан Термоелектро у петом сету са 4:1 и 6:3, да би Црвена звезда изједначила на 6:6. На промену страна се отишло при резултату 8:6 за Партизан Термоелектро. Црвена звезда је поново изједначила, овога пута на 9:9, а затим стигла до првог вођства у петом сету (10:9). Уследила су два везана поена црно - белих за ново вођство (11:10), да би уследио одговор црвено - белих за нову предност - 12:11. Црвена звезда је стигла до прве сет лопте (14:13), коју није реализовала.

У занимљивој и неизвесној завршници, Црвена звезда није искористила четири сет лопте, после који је Партизан Термоелектро стигао до прве прилике (18:17), коју није искористио. Црвена звезда је са два везана поена стигла до пете прилике да оконча меч, али је Минић донео изједначење (19:19). Шесту меч лопту црвено - белима је донео Петковић, а Ћелић и Стоиловић блоком окончали меч са 21:19, односно 3:2 за Црвену звезду.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара