Читај ми!

Французи у полуфиналу

Французи су трећи полуфиналисти Европског првенства у Литванији. Они су после велике борбе савладали Грчку резултатом 64:56. Најбољи код "триколора" Паркер, који је постигао 18 поена, код Грка сјајно играо Бурусис, који је поред 17 поена имао и 11 скокова.

Познат је и трећи полуфиналиста Европског првенства у кошарци. Француска је после велике борбе савладала Грчку резултатом 64:56, по четвртинама 14:17, 13:14, 13:12, 24:13.

У тврдом мечу виђена је велика борба два ривала, а током већег дела утакмице Грчка имала предност.

Агресивном одбраном Грци су успели да отупе напад Француза, док је у нападу велике проблеме „триколорима" правио сјајни Бурусис. Грчки центар се сјајно носио са НБА центрима, али често је недостајала подршка саиграча.

Због тога су „хелени" и пропустили неколико шанси да се одлепе. Сјајну игру за „триколоре" у тренуцима када им није ишло у нападу, пружио је Де Коло. Овај кошаркаш је једно време кошевима држао своју екипу у мечу.

Грци су контролисали утакмицу и одржавали мању предност све до почетка последње деонице. Тада се код Француза буде Паркер и Ноа, који су помогнути Батумом направили серију од 9:0, и од пет поена заостатка дошли су на плус четири.

Од тог момента „триколори" контролишу утакмицу, а пут до коша коначно проналази трио Паркер-Ноа-Батум.

И поред велике борбе Грци не успевају да се приближе противнику који све време задржава 4-6 поена предности, а на крају „триколори" имају и осам поена, што је и највећа предност на утакмици.

У победничкој екипи најбољи је био Тони Паркер са 18 поена, али велику улогу у тријумфу „триколора" имао је Де Коло ас 16 кошева. Батум је постигао 15 поена, док је Ноа поред пет кошева имао осам скокова.

Бурусис је био најбољи у грчкој репрезентацији са 17 поена и 11 скокова, али није имао подршку саиграча. Фоцис је постигао девет поена и ухватио је шест лопти, док је Зизис имао учинак од шест поена четири скока и пет асистенција.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара