Читај ми!

Французи наставили серију

"Триколори" победили Литванију (73:67) и обезбедили пласман у четвртфинале Европског првенства. Де Коло и Паркер донели тријумф Француској, док је у литванском тиму најефикаснији био Јасаитис.

Репрезентација Француске савладала је Литванију (73:67) и остала непоражена у досадашњем делу Европског првенства у Литванији. Домаћин није успео да понови одлично шутерско вече из меча против Србије, Де Коло и Паркер донели победу "триколорима".

Од првог минута меча видело се да шут не служи Литванце како су навикли, па су Французи врло брзо стигли до предности, коју су чували до полувремена (34:28). Ипак, у трећој четвртини домаћин се буди и прави велики преокрет.

Французи су у трећој деоници заустављени на само девет поена, а Литванија је стигла до предности. У тим тренуцима, Нандо Де Коло је једини вукао "триколоре" и одржавао их у животу.

Плеј шпанске Валенсије наставља одличну партију, а када му се прикључио и Тони Паркер, Французи поново стижу до, испоставиће се, недостижне предности. Јасикевичијус је покушао да размрда своју екипу са неколико добрих асистенција, али шут за три поена никако није ишао домаћој екипи (7/23).

Жоаким Ноа улио је потребну сигурнос Французима под обручима и са неколико офанзивних скокова отклонио сваку сумњу око победника овог меча.

Де Коло је меч завршио са 21 поеном, Паркер је додао 19, а Ноа девет, уз дванаест скокова. У литванском тиму, најефикаснији је био Симас Јасаитис са 13 поена, док је Јасикевичијус меч завршио са шест поена, четири скока и шест асистенција.

Француска је тако обезбедила пласман у четвртфинале, а у наредном мечу их очекује велики дерби против Шпаније. Литванцима је остао меч против Немачке, који ће, као и дуел Србије и Турске, одлучити последња два учесника четвртфинала из групе Е.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије