Читај ми!

Макаби је у четвртфиналу Евролиге, Басконија чека другу шансу

Кошаркаши Макабија из Тел Авива убедљиво су у Београду победили Басконију резултатом 113:85 у утакмици плеј-ина Евролиге и изборили пласман у четвртфинале.

Макаби је у четвртфиналу Евролиге, Басконија чека другу шансу Макаби је у четвртфиналу Евролиге, Басконија чека другу шансу

Није "Београдска арена" ове сезоне дочекала да угости плеј-ин и плеј-оф утакмице Партизана и Црвене звезде, али се испоставило да је талична Макабију из Теал Авива који је као домаћин у највећој дворани у Србији савладао Басконију и пласирао се у четвртфинале Евролиге, где га чека Панатинаикос.

Пошто је лигашки део елитног европског такмичења завршио као осми на табели, тим Душка Ивановића имаће још једну прилику да се докoпа плеј-офа - у петак пред својим навијачима против Виртуса, који је победио Ефес у Истанбулу.

Никакву шансу није имала екипа из Виторије да избегне другу рунду плеј-ина пошто је "понос Израела" вечерас контролисао дешавања на паркету од подбацивања лопте до последњег звука сирене. Наместили су руку играчи Макабија и утакмицу завршили са 52,8 одсто успешности при шуту за три поена, што индиспонирани гости нису могли да испрате.

Басконија није водила ни у једном тренутку. Већ након прве четвртине Макаби је имао незанемарљивих 13 поена предности (28:15), а после 20 минута кошарке било је убедљивих 55:36 за номиналног домаћина.

Није се Макаби заустављао, убацио је чак 31 поен у трећем кварталу, а примио 25, па је и пре последњег периода било јасно ко је четвртфиналиста Евролиге. 

Најбољи у победничком тиму био је фантастични Лоренцо Браун са 29 постигнутих поена. Некадашњи плејмејкер Црвене звезде и натурализовани репрезентативац Шпаније погодио је седам тројки из осам покушаја, поделио је пет асистенција и ухватио исто толико лопти.

Инспирисан је био и Вејд Болдвин који је утакмицу завршио са само три поена мање од Брауна, уз пет асистенција и једном ухваћеном лоптом.

Међу играчима Басконије истакао се бивши кошаркаш Партизана Коди Милер Мекинтајер који је одиграо још једну партију изнад свих очекивања. Убацио је чак 32 поена, а није био далеко ни од трипл-дабл учинка - уписао је у статистику осам скокова и седам асистенција.

Маркус Хауард није имао своје вече, постигао је за његове стандарде мизерних 14 поена. Погодио је четири тројке из осам покушаја, али само један шут за два поена - 1/6.

Репрезентативац Србије Вања Маринковић на паркету је провео 20 минута током којих је убацио пет поена (1/4 за три).

За разлику од претходних евролигашких утакмица, које је због рата у Израелу играо у Дворани "Александар Николић" у Београду, Макаби је у "Арени" имао подршку групице својих навијача.

Плеј-ин Евролиге:

Уторак:
Макаби - Басконија 113:85
Ефес - Виртус 64:67

Петак:
Басконија - Виртус

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво