Читај ми!

Сполстра о Јовићевом напретку: Фантастичан, неустрашив, а тек му 20 година

Тренер Мајами хита Ерик Сполстра изнео је своје импресије на рачун српског репрезентативца Николе Јовића после партије од 23 поена у победи над Атланта хоксима.

Мајами је уписао победу 117:111 над Атлантом после два продужетка. Никола Јовић је за 39 минута на паркету уписао 23 поена, један мање од личног рекорда, уз осам скокова.

Тренер Хита Ерик Сполстра је у конференцији за медије одушевљено говорио о Јовићу.

"Никола је био фантастичан. Подсетио сам себе да му је тек 20 година. Из месеца у месец је све бољи. То је победничка кошарка на обе стране терена", рекао је Сполстра.

Српски кошаркаш је прошао пут од момка који не улази у игру до стартера.

"Напредовао је у много аспеката. Прво, радна етика. Кад дођете са 18 година из друге државе у Мајами хит, то је потпуно другачије искуство. Нисмо за свакога. Био је потпуно под утиском, није био здрав. Прошлог лета се посветио, набацио 10-15 килограма, потпуно је посвећен раду. Ништа се неће десити преко ноћи. Стабилан раст. Два корака напред, један назад. Учи, такмичи се, труди да испуни своју улогу. Важан је у многим нашим петоркама. Физички смо већи на терену са њим, свакако. У нападу нам даје јединствен сет вештина. Као и Адебајо - пас, дриблинг, шут. Неустрашив је у важним моментима", појаснио је Сполстра.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво