Сјајни Јокић водио Денвер до убедљиве победе

Српски центар Никола Јокић постигао је 25 поена и ухватио 19 скокова у победи Денвер нагетса над Портланд трејлблејзерсима од 124:98. Нагетси воде у серији против Портланда са 3:2 и налазе се пред првом меч лоптом за пласман у финале плеј-офа Западне конференције.

Никола Јокић и Денвер нагетси не престају да пријатно изненађују љубитеље кошарке, а поготово НБА лиге. 

Они су у "Пепси центру" у петој утакмици уписали трећу победу над Портландом у полуфиналу Западне конференције и сада се налазе на корак од пласмана у финале Запада.

Српски центар Никола Јокић одиграо је још један маестралан меч, постигавши 25 поена, 19 скокова и шест асистенција за нешто више од 35 минута проведених на паркету.

Почетком и средином прве четвртине гледала се веома неизвесна кошарка и резултатска клацкалица, али је Денвер крајем деонице успео да направи серију од 10:2 и стекне шест поена предности.

Нагетси су отпор ривала сломили у другој четвртини, у којој су стекли 17 поена предности, играли веома лепу кошарку, чиме су одушевили домаћу публику.

Трећа четвртина донела је још већу доминацију Денвера и максималних 28 поена предности за тим из Колорада. До краја меча домаћа екипа је одмарала кључне играче и одржавала убедљиву предност.

Уз сјајну партију Јокића, у редовима Денвера истакли су се Милсап са 24 и Мари са 18 постигнутих поена.

У Портланду најзапаженији су били Лилард са 22 и Худ са 14 поена на мечу. 

Денвер је у петој утакмици са Портландом уписао трећу победу у полуфиналној серији. Шансу да забележе нови тријумф и пласман у финале плеј-офа Западне конференције Денвер има у ноћи између четвртка и петка, када ће гостовати код Портланда у "Мода центру".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара