Нови Ђорђевићев списак – са играчима из Евролиге, али без Штимца!

Кошаркашки савез Србије објавио је данас нови, скраћени списак од 24 играча на које селектор Александар Ђорђевић рачуна за први "прозор" у квалификацијама за Светско првенство 2019. године. На списку и играчи који играју у Евролиги, али не и Владимир Штимац, који је одлучио да се повуче из националног тима.

На списку селектора за мечеве против Аустрије и Грузије крајем овог месеца налазе се и деветорица играча из Евролиге.

Занимљиво је да, у односу на првобитни списак од 35 играча из клубова Евролиге, нема увек у репрезентацији присутног Владимира Штимца (Ефес), као ни двојца из Звезде – Николе Радичевића и Огњена Добрића.

На списку се налазе: Стефан Јовић (Бајерн), Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Миленко Тепић (Бриндизи), Алекса Раданов (ФМП), Алекса Аврамовић (Варезе), Иван Паунић (Тофаш), Вања Маринковић (Партизан), Дејан Тодоровић (Билбао), Марко Симоновић (Зенит), Милан Мачван (Бајерн), Сава Лешић (Отингер), Стефан Бирчевић (Истанбул ББ), Мирослав Радуљица (Ђангсу), Ђорђе Гагић (Јесилгиресун), Василије Мицић (Жалгирис), Немања Недовић (Уникаха), Бранко Лазић (Црвена звезда), Драган Милосављевић (Уникаха), Марко Гудурић (Фенербахче), Немања Дангубић (Црвена звезда), Никола Милутинов (Олимпијакос), Дејан Мусли (Уникаха), Никола Јовановић (Црвена звезда).

Подсећамо, играчи из НБА лиге немају дозволу да наступају у овим мечевима, па зато на списку нису Богдановић, Марјановић, Бјелица, Јокић и капитен Теодосић. 

"Орлови" 24. новембра у дворани "Александар Николић" играју против Аустрије, а три дана касније на истом месту дочекују селекцију Грузије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара