Читај ми!

Пехар и златни Италијани стигли у Рим

Фудбалска репрезентација Италије стигла је јутрос у Рим након великог успеха и освајања Европског првенства у фудбалу победом над Енглеском после пенала на Вемблију. Свечани дочек под знаком питања, чека се одобрење власти.

Нови владари Европе слетели су у италијанску престоницу, а на сваком кораку им грађани и навијачи одају признање на великом успеху.

Пехар су из авиона националне авио-компанија "Алиталија" изнели селектор Роберто Манчини и капитен Ђорђо Кјелини.

Са круном на глави, Кјелини је пехар потом изнео и из аутобуса испред хотела у којем је шампионска делегација смештена по доласку у земљу, након којег ће уследити пријем код председника државе, а касније (можда) и свечани дочек. 

"Били сте нам пред очима, били сте нам у срцима. Осећали смо бол оних који су патили и проблеме оних који су бачени на колена због пандемије", поручио је Кјелини.

Све до зоре улице и тргови градова широм земље били су препуни света, младих и старих који су прослављали победу уз плес, музику, игре, вику, звукове сирена, туба, националну химну.

"Заиста нам је требало нешто што ће нас поново ујединити у слављу, да поновно можемо уживати у тренутку среће", рекла је грађанка Рима, преноси Ројтерс.

Како преноси, италијански Скај Спорт, неће бити уприличена прослава на улицама, како би се избегла масовна окупљања, пошто локалне власти (још увек) нису дале зелено светло.

Италија је славила у финалу ЕП након што је била боља у извођењу пенала од Енглеске на испуњеном лондонском "Вемблију" – 1:1 (3:2).

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара