Србија у финалу „Eвросонга“!

„Сања Илић и Балканика“ су у финалу 63. „Песме Евровизије“! Савршен наступ и песма „Нова деца“ донели су нам место међу 26 земаља у суботњем спектаклу. Вечерас прошли још и Молдавија, Мађарска, Украјина, Шведска, Аустралија, Норвешка, Данска, Словенија и Холандија.

23.05 – Србија је у финалу! Каква срећа, први смо прочитани, притисак није стигао ни да нам скочи :-) Даље иду и Молдавија, Мађарска, Украјина, Шведска, Аустралија, Норвешка, Данска, Словенија и... Холандија!

22.45 – Линије за гласање су затворене.

22.25 –  Гласање је отворено... Из Србије за своје фаворите можете гласати на број 1557 у свим домаћим мрежама па број композиције. За наше представнике не можете гласати.

22.21 – Последњи, осамнаести, вечерас наступају прошлогодишњи домаћини – Украјина. Меловин се вероватно нада једнако великом успеху и пева Под мердевинама.

22.08 – Шведска је припремила једну питку денс-поп песму коју изводи Бенџамин Ингросо – Dance You Off. Комшије из Црне Горе су на реду. Њихов представник Вања Радовановић је рођен у Београду и учествовао је и на „Беовизији“ – сада пева о Ињу. Идемо мало западније сад по Балкану  – Словенија и Леа Сирк. Она је уз штос са нестанком музике покушала да направи интеракцију са публиком... и накратко је успела. Хвала, не! је њена песма, од главе до пете.

21.53 – Тридесет први представник Малте на овом такмичењу је Кристабел. За њу нема Табуа. А Мађари, 13. земља вечерас, решили су да продрмају огромну Арену „Алтис“ – њихова хеви метал композиција зове се Viszlát Nyár. За Летонију ће певати Бразилка Лаура Ризото. Тачније отац јој је Летонац, а мајка Бразилка и рођена је у Рију. И све је сем Funny Girl.

21.41 – Аустралија је по 4. пут на „Евросонгу“. Овога пута су послали Џесику Маубој са композицијом We Got Love. Мало подсећа наступом на Тину Тарнер. Занимљив састав стиже сад пред публику – етно-џез бенд „Ириао“ из Грузије и For You. Први пут ова земља пева на свом језику! Адут Пољака зове се Громи, а помоћи ће му певач Лукас Меијер – Light Me Up!

21.33 – Још 12 песама... Молдавија је најављена. Очекује нас весела нумера, чији почетак неодољиво подсећа на нешто из Гуче... Састав „Доредос“ и My Lucky Day. Холанђане представља Вејлон, још један повратник на „Евросонг“. Победа му је измакла 2014, видећемо шта ће урадити четири године касније. Одмах је јасно да је његова љубав кантри музика, а идол Вејлон Џенингс. Пева Outlaw In 'Em.

21.18 – На реду је Сан Марино. Песма Who We Are говори да сваког човека треба прихватити са свим манама и врлинама. Данци су, затим, мало охладили „снегом“ присутне у сали – занимљив, викиншки наступ групе „Расмусен“. А онда се на бини нашла Рускиња Јулија Самојлова, коју смо упамтили прошле године по томе што су јој Украјинци забранили улазак у земљу, па није могла да наступи на Песми Евровизије. Овога пута песма јој се зове I Won't Break.

21.14 – Група „Сања Илић и Балканика“ је на сцени! Са Новом децом... Фантастично, беспрекорно!

21.05 – Препознатљиви Норвежанин белоруског порекла Александар Рибак има ту част да отпева 1.500 композицију у историји „Евросонга“. Победник из 2009. године са хитом Fairytale, вечерас пева That's How You Write A Song. А сад наши источни суседи Румуни. Група се зове Humans, а песма Goodbye. Припремите се, ми смо следећи!

21.00 – Креће спектакл! Са улица Лисабона ћемо се сваког тренутка преселити у Арену „Алтис“. Да, овога тренутка четири дивне даме, четири прелепе домаћице су изашле на сцену и Укрцавање може да почне.

Пре Србије ће наступити Норвешка и Румунија, а после наших девојака и момака Сан Марино, Данска, Русија, Молдавија, Холандија, Аустралија, Грузија, Пољска, Малта, Мађарска, Летонија, Шведска, Црна Гора, Словенија и Украјина. 

У велико суботње финале иде десет композиција, где их чекају домаћин и „велика петорка“: Италија, Шпанија, Уједињено Краљевство, Немачка и Француска, као и десет земаља које су прошле даље из првог полуфинала.

Право да гласају, осим земаља које учествују у овом полуфиналу, имају и земље из поменуте „велике петорке“ и домаћина које су директне учеснице финала, равномерно распоређене у првом и другом полуфиналу (по три), што је раније одређено жребом.

Становници Србије не могу гласати за „Сању Илића и Балканику“, али могу сви који живе или су тренутно у иностранству!

Бројеве на које путем СМС-а српска дијаспора може гласати из земаља учесница другог полуфинала, као и Италије, Немачке и Француске, можете видети на слици изнад.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво