„Сања Илић и Балканика“ вечерас у другом полуфиналу „Евросонга“

У Лисабону ће вечерас бити одржано друго полуфинално вече овогодишње „Песме Евровизије“, а представници Србије, „Сања Илић и Балканика“, са песмом „Нова деца“, наступиће као трећи у конкуренцији 18 земаља. Учешће наших представника подржали су и Београђани уз градске власти – данас се на музичкој фонтани на Славији емитује наша композиција!

Осим Србије, наступиће Норвешка, Румунија, Сан Марино, Данска, Русија, Молдавија, Холандија, Аустралија, Грузија, Пољска, Малта, Мађарска, Летонија, Шведска, Црна Гора, Словенија и Украјина.

Пласман у финале обезбедиће десет песама, о чему одлучују гласови стручних жирија и публике земаља учесница, као и сталних финалиста Француске, Немачке и Италије.

Право да гласају, осим земаља које учествују у овом полуфиналу, имају и земље које су директне учеснице финала, равномерно распоређене у првом и другом полуфиналу (по три), што је раније одређено жребом.

Домаћини првог полуфинала у Арени „Алтис“ први пут у историји овог такмичења биће четири даме – Филомена Каутела, Силвија Алберто, Данијела Руа и Катарина Фуртадо.

Из првог полуфинала, одржаног у уторак, за финални наступ у суботу у Арени „Алтис“ у престоници Португалије, пласирали су се Аустрија, Естонија, Кипар, Литванија, Израел, Чешка, Бугарска, Албанија, Финска и Ирска.

У финалу ће наступити и земље које су стални учесници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво