Представници Србије заблистали на свечаном отварању „Евросонга“ у Лисабону

У недељу, 6. маја, свечано је отворена овогодишња „Песма Евровизије“, а церемонији отварања претходио је дефиле плавим тепихом који је испратило неколико стотина акредитованих новинара. Наши представници, „Сања Илић и Балканика“, давали су интервјуе и фотографисали се са обожаваоцима више од три сата, чиме су још једном оправдали титулу најпозитивније и најинтересантније групе у Лисабону.

У уникатним одевним комадима српских дизајнера, наши представници су показали сву лепоту и таленат који доносе на овaj „Евросонг“.

Уз неизбежно извођење песме Нова деца уживо, њених португалских и енглеских верзија, као и традиционалних песама из наших крајева, група је покупила сву пажњу новинара који су пратили дршавања на плавом тепиху, а посебно је освојила екипу Португалске националне телевизије која је Сању Илића и Балканику интервјуисала у директном преносу свечане церемоније отварања.

Дефиле представника и учесника „Евросонга“ уприличен је на обали реке Тежо, у близини фасцинантног музејског комплекса МААТ, који се налази у лисабонском кварту Белем.

Занимљиво је да је овај свечани чин у холивудском стилу одржан на „плавом тепиху“ уместо на црвеном, будући да „боје мора и воде“ доминирају визуелним идентитетом „Песме Евровизије“.

Након дефилеа делегација, уследио је и чин пријема и свечаног отварања, и то у Музеју електричне енергије, који се налази надомак музејског комплекса МААТ.

Већ сутра биће одржано прво полуфинално вече „Евросонга“ у Арени „Алтис“, а наши представници „Сања Илић и Балканика“ наступиће друге полуфиналне вечери, 10. маја, као трећа земља по реду.

Право да гласају за нашег представника имају земље које наступају исте полуфиналне вечери када и Србија, као и гледаоци из Француске, Немачке и Италије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара