Читај ми!

Јавна расправа о програмским садржајима РТС-а у Пироту

Програмски савет Радио-телевизије Србије данас је у Пироту организовао још једну јавну расправу о програмским садржајима јавног медијског сервиса. Грађани и представници институција изнели су низ похвала, предлога и конструктивних критика на све сегменте нашег програма.

Познато је да су Пирот и РТС одавно чврсто повезани, а шта Пироћанци очекују од јавног медијског сервиса, рекли су током расправе о програмском садржају.

"Да РТС осим својих еколошких емисија на радију уведе обавезну еколошку емисију на најгледанијим програмима и најгледанијим терминима. Имам само речи похвале за Други и Трећи програм и морам да кажем да га гледамо чешће него Први", рекао је Александар Панић из покрета "Одбранимо реке Старе планине".

"Јако сам задовољан што се на знаковни језик преводи Дневник у пола осам. Било би јако добро да тај дневник буде емитован на првом каналу", рекао је Виден Вељковић, грађанин Пирота.

Осим тога што је најгледанија, Радио-телевизија Србије има и највећу одговорност за изговорену јавну реч.

"Закључено је да још није достигнута популарност некадашњег образовног и дечјег програма, да треба посветити више пажње програмима који се односе на националне мањине, омладину и осетљиве друштвене групе", навео је Владимир Паликућа, заменик председника Програмског савета РТС-а.

Након последње јавне раправе која ће бити одржана у Kњажевцу, Програмски савет ће анализирати све предлоге и примедбе и препоручити генералном директору и Управном одбору РТС-а како да се унапреди програмски садржај јавног медијског сервиса.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво