Читај ми!

Јавна расправа о програмским садржајима РТС-а у Београду

Јавна расправа о програмском садржају Радио-телевизије Србије одржана је и у Београду. Уз низ конструктивних критика, чуле су се и примедбе на програм Јавног сервиса, највише на рад Информативног програма.

Примедбама на прогам, како је најављено, биће посвећене наредне седнице Програмског савета. Идуће недеље јавне расправе одржаће се у Пироту и Књажевцу.

Зоран Гавриловић из Бироа за друштвена истраживања (Бироди) упитао је зашто јавни сервис који има свој центар за истраживање јавног мњења ради онлајн анкете, уместо, како сматра, у телефонским и теренским анкетама, пита публику.

"На сајту РТС-а пише да од 1935. године кућа ради слушање публике. Зашто 2023. ми то немамо? Јавни сервис је јавни ако је у функцији јавности", додаје Гавриловић.

Драган Кремер из невладине организације Европско партнерство за демократију (ЕПД) предлаже формирање професионалног тима за проверу вести.

"Када су дезинформације највећи проблем медија и у свету и код нас и када се не можете поуздати у рад појединачних новинара и уредника, РТС има ресурсе да направи тим за професионални 'факт чекинг' и да буде гарант грађанима да je оно што је изашло из РТС-а дупло проверено", наводи Кремер.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво