Душка Вучинић и у Малмеу у коментаторској кабини: Лепо је бавити се оваквим послом 20 година

Од када смо нашу делегацију испратили на „Песму Евровизије“ пратимо сваки њихов корак, како теку припреме и пробе све до 7. маја када наступа наша Теја Дора у првој полуфиналној вечери под редним бројем два. Осим тога, Душка Вучинић баш у Малмеу обележава 20 година откако прати и учествује у организацији учешћа Србије на „Песми Евровизије“. Поручује да је лепо бавити се тим послом две деценије и да је за то време било бројних занимљивих ситуација.

У Малмеу је освануо леп сунчан дан, што није уобичајено када је Шведска у питању, али како наглашавају чланице делегације РТС-а, Душка Вучинић и Кристина Раденковић, у укључењу у емисију Један добар дан, очигледно да „добре људе прати добра енергија и добро време“.

Уједно, Душка Вучинић, шефица Службе за корпоративни имиџ и односе са јавношћу, ове године године обележава и један јубилеј – 20 година откако прати и учествује у организацији нашег учешћа на „Песми Евровизије“.

„Лепо је бавити се оваквим послом 20 година”, каже Душка Вучинић. „Пуно искустава, пуно лепих сусрета, лепих догађаја, пуно смеха, понека суза... Свачега је то било током ових 20 година. Двадесет различитих извођача, представника, постизали смо феноменалне успехе. Почели смо са Жељком Јоксимовићем 2004. године и заправо фантастичан успех, друго место. Након тога нас је обрадовала Марија Шерифовић, с којим смо се дружиле пре неко вече, која је позвала Теја Дору на свој концерт и дала несебичну подршку, не само њој, него сваке године свим нашим представницима.“

У ових 20 година, напомиње Вучинићева, имали смо једно прво место, једно друго место, једно треће место, па пето место, па десето и тако даље. У сваком случају, статистички гледано, ми смо мала земља са огромним евровизијским успехом.

Успешна прва проба

У последњих 48 сати нашој делегацији се пуно тога издешавало. Теја Дора је имала прву пробу која је одлично прошла и имала је прилике да осети атмосферу у дворани, мада због густог рарспореда планираних активности није било пуно времена за дружење.

После пробе делегација се одмах упутила у Хелсингборг, где је наша евровизијска победница из 2007. године у Хелсинкију, Марија Шерифовић, угостила Теја Дору на свом концерту, што је такође сјајно прошло, наводи Кристина Раденковић.

Теја Дора ће имати другу и последњу пробу 1. маја, пред генералну уочи прве полуфиналне вечери.

У сваком случају, како наводи Душка Вучинић, избор „Песме Евровизије“ се последњих година доста мењао и прилагођавао. Подсетила да је трајање песама ограничено на три минута, а и ове године ће у првом и другом полуфиналу гласати само публика, а жири, заједно са гледаоцима, само у финалу.

„Начин промовисања, односно саопштавања гласова је такође другачији. Мислим да негде Евровизија покушава да изнађе тај неки идеалан момент како да изгледа тај догађај, а да се правично расподеле ти гласови и уопште да изгледа занимљивије и спектакуларније“, додаје Вучинићева.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара