Читај ми!

Паулина Манов

Студије глуме на Факултету драмских уметности уписала је 1993. године у класи професора Миленка Маричића и већ на самом почетку своје професионалне каријере овенчана је наградом „Царица Теодора" за улоге у филмовима „Апсолутних сто" и „Бумеранг".

Играла је у представама Атељеа 212 , Југословенског драмског позоришта, а од 2008. године стална је чланица Београдског драмског позоришта. Звер на месецу, Трпеле, Тероризам, Три класе и госпођа Нушић, само су неке од представа у којима је играла на сцени матичног позоришта.

Након десетогодишње паузе вратила се на велико  платно улогом Љиљане у филму Тома Драгана Бјелогрлића. Овом улогом нас је расплакала, натерала на преиспитивања и својим раскошним талентом показала, али и доказала да не постоје мале улоге. Уследиле су улоге у серијама Камионџије, Калкански кругови, Дрим тим.

На недавно завршеном педесет и другом  ФЕСТУ премијерно је приказан филм Мирослава Лекића Руски конзул у коме гошћа данашњег Клуба 2, Паулина Манов тумачи главну женску улогу. Само дан раније пре ове филмске премијере Паулина се поклонила  и премијерној позоришној публици Београдског драмског позоришта, изневши захтевну улогу текстописца Нађе у комаду Ане Ђорђевић Позиција детета, која је уједно и један од повода за наш данашњи разговор.

Емисију уређује и води Јелена С. Перић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво