Читај ми!

Траје потрага за несталом девојчицом

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала у уторак, у насељу Бањско Поље код Бора, и даље траје. Два специјалистичка тима за спасавање из рушевина из Београда и Новог Сада Сектора за ванредне ситуације стигли су у Бањско Поље и рано јутрос започели детаљну претрагу терена око куће испред које је нестала девојчица.

Девет држављана Таџикистана приведено је због контаката са починиоцима терористичког напада на Крокус сити хол у Москви 22-ог марта. Директор руске Федералне службе безбедности Александар Бортников изјавио је да први подаци о ухапшенима потврђују украјински траг, а руске обавештајне службе сматрају да иза напада стоје Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и Украјина.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров најавио је да ће се састати са амбасадорима глобалне већине почетком априла како би разговарали о
ситуацији у Украјини. Лавров је навео да је на претходном састанакуанализиран предлог украјинског председника Володимира Зеленског за
постизање мира у Украјини.

Израелске снаге напале су бројна подручја у Појасу Газе, укључујући избеглички камп Џабалију, у северном делу Газе. Има жртава.

На пумпама у Србији, у наредних седам дана, литар евродизела биће 203 динара, а цена безоловног бензина 190 динара по литру. Дизел је скупљи два динара, а бензин три. Нове цене важиће од 15 сати.

Председница Скупштине Ана Брнабић поздравила је одлуку опозиције да дође у понедељак на колегијум, на коме ће се разговарати о препорукама Одира за унапређење изборних услова. Најавила је да ће се разговарати о свим темама које се тичу изборних услова, али у једној, како је навела, нормалној атмосфери. Брнабићева је одбацила захтев опозиције да се колегијум преноси на телевизији и објаснила да то није по правилима.

Кошаркаши Црвене звезде играће у Мадриду против Реала у 32-ом колу Евролиге. Утакмица почиње у 20 часова и 30 минута.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво