Читај ми!

Шта треба да знају будући прваци?

Будући прваци почињу тестирање за упис у основне школе. За децу, то је први озбиљнији тест од многих који их очекују у животу. Да ли деце треба да знају да читају и пишу пре поласка у школу? Хоће ли дете које не зна да изговори све гласове проћи тест? Колико им је потребна помоћ родитеља код учења. Одговоре ћемо сазнати од Јелене Живковић, школског педагога.

Неплаћени рад код куће, у пољу или нега деце и болесних коначно почињу да се вреднују и формално. Правилник који је проистекао из Закона о родној равноправности, омогућиће свима који нису осигурани, право на здравствено осигурање по основу неплаћеног рада у кући. Неплаћене послове у Србији углавном раде жене.

Електропривреда Србије пустила је у рад мобилну апликацију "ЕПС Увид у рачун", путем које домаћинства и мали купци имају могућност да на мобилном телефону, на веома једноставан начин прате потрошњу електричне енергије и друге услуге. Свако ко се определи да рачун за електричну енергију добија електронским путем, уместо у папирној форми, већ од првог наредног рачуна остварује право на попуст од 50 динара.

Овога јутра од агрометеоролога Зорице Радичевић сазнаћемо и како су мраз и хладно време претходних дана утицали на воћа.

 

Вечерашњим концертом у МТС Дворани у Београду, Национални ансамбл КОЛО показаће поштовање према уметничком опусу Радојице Кузмановића, уметника и кореографа, који је прошао пут од играча, солисте, асистента до уметничког директора и директора овог ансамбла. У госте нам долази Мило Радоман, ПР ансамбла.

Уредник и водитељ Николина Миљковић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво