Читај ми!

Шта рече?! Рибља Чорба и Сиксто Родригез: Мало другачије биографије

Још од саме појаве уметника постоје и људи који покушавају да им покажу колико им њихово дело значи и како су утицали на њихове животе. И док данас скоро свака књижара има одељак са званичним биографијама музичара, у данашњем издању емисије „Шта рече?!“ причамо о обожаватељима који су својим музичким „идолима" пришли на оригиналнији начин.

Ђорђе Станковић је доспео у жижу јавности када је, са непуних 18 година, објавио књигу „Рибља чорба – понос нашег доба“. За разлику од Чорбиних биографа који се баве фактографијом и датумима, млади Станковић је читаву књигу написао у стиху и рими. Онако како би то вероватно урадио Бора.
Стефан Кирилов из Вршца је прошле године објавио књигу поезије под називом „Ја, Сиксто Родригез“. Иако су многи помислили да се ради о његовом псеудониму, ретки су се сетили да се ради о мистериозном музичару, јунаку документарца „У потрази за Шугар Меном“.
Слушајте нас а ако знате ауторе који су радили необичне омаже познатим музичарима на другачији и оригиналан начин, слушамо и ми вас.  

Водитељи: Ивана Весић и Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво