Pomoć donatora

Obnova od poplava uz pomoć sveta

U Briselu se održava međunarodna donatorska konferencija kako bi se prikupila sredstva neophodna za obnovu područja koja su uništena u poplavama pre tačno dva meseca.

Pomoć sveta je potrebna imajući u vidu da je šteta procenjena na više od milijarde i po evra. Do jeseni, plan je Vlade, da se obnove kuće, sagrade nove, popravi infrastruktura i započne novi život u naseljima koje je voda progutala.

Da li vremena i novca ima dovoljno, koliko je ostalo od one euforične solidarnosti i šta sve treba da se uradi kako bismo pomogli najugroženijima i ne prepustili ih samima sebi?

O tome koliko smo solidarni, sa građanima Obrenovca, volonterima i članovima Crvenog krsta razgovaraće novinarka RTS-a Dragana Ignjić.

KOliko se svet u Briselu odazvao našem apelu za novčanu pomoć preneće Dušan Gajić, specijalni izveštač RTS-a.

Gosti Oka su potpredsednica Vlade Kori Udovički, direktorka Fonda "Ana i Vlade Divac" Snežana Divac i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

Autor: Vesna Damjanić - Branković

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]