Србија на вези

Гледаћете...

У америчком граду Нешвилу освећена је Српска православна црква Света Петка. То је значајан догађај за Србе у овом делу Америке. У ову цркву долазе наши људи из околним местима, али и из савезне државе Кентаки. Уз освећење одржан је и свечани банкет са културно-уметничким програмом. Извештава Александар Жигић.

Најавићемо и 24. Европску смотру фолклора која се одржава 8. – 9. јуна у Београду. Домаћин манисфестације је Савез српског фолкора Швајцарске. Гост емисије члан Организационог одбора Александар Јеремић.


Представићемо и рад Удружења знаменитих српских дипломатских породица. Гости емисије Јустина Пупин и проф. др Љиљана Марковић.


Од 24. до 29. маја у Београду је одржан Свесрпски дечји сабор. Деца из расејања имала су прилику да боље упознају Србију, кроз богат културно-уметнички програм који је Дечји културни центар осмислио с намером да им се на најлепши начин укаже да негују осећање припадности српском народу, и чувају свој национални и културни идентитет. Под покровитељством председника Републике Србије, уз подршку Министарства културе и информисања, манифестацију су организовали Град Београд и Министарство спољних послова Републике Србије.


Велики број наших уметника често излаже у свету. Ових дана руској публици представиће се и сликарка Оливера Аџић која ће имати прву самосталну изложбу у Санкт Петербургу.


КУД "Опленац" из Торонта је једно од највецих и најпопуларнијих Културно уметницких друстава у насем расејању. Недавно су у Берлингтону имали обележили 32 године рада. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.


Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић
број коментара 0 Пошаљи коментар