Серија

Друг Марко, 6-10

У овој епизоди гледаоци ће видети најузбудљивије догађаје од 1953. до 1963. године. Зашто је један од водећих српских комуниста Благоје Нешковић дошао у сукоб са Титом и како је после тога смењен? Каква је била улога Ранковића у томе? Зашто је смењен Милован Ђилас 1954. године и да ли је Ранковић подржао његову смену? Зашто Брана Црнчевић није успео да помири Ранковића и Ђиласа? Однос Ранковића и Кардеља увек је био занимљив и често је имао елементе ривалства. Због чега је Ранковић заштитио Кардеља када је Тито чврсто одлучио да га смени?

Друг Марко, 6-10 Друг Марко, 6-10

 

У историји Југославије посебно је била драматична седница Извршног комитета ЦК СКЈ која је одржана у марту 1962. и многи сматрају да је то био почетак разбијања Југославије. Ко је на тој седници рекао Титу да нема подршку већине ЦК СКЈ.

У овој епизоди гледаоци ће такође сазнати да ли је Југославија заиста планирала да направи атомску бомбу, како је настала афера прислушкивања, ко је Јованку Броз упозорио на опасност од Ранковића и шта су о томе разговарали Тито и Јованка. Гледаоци ће видети и какав је био однос између Ранковића и певачице Лоле Новаковић.

У овој епизоди играју: Небојша Дугалић, Ваја Дујовић, Александар Срећковић Кубура, Милан Чучиловић, Ивана Дудић и Владан Дујовић.

Продуцент: Данка Милошевић

Режија: Недељко Ковачић

Сценари: Светко Ковач

Сарадници на сценарију: Недељко Ковачић и Кристина Ђуковић

Наратор: Тихомир Станић

 

Реприза , 13. мај у 05:20 и 13:20

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара